Το πρώτο pancake house στην πόλη, που από τις 7.30 το πρωί σερβίρει τις κλασικές αυτές αμερικάνικες λιχουδιές.

Ο ιδιοκτήτης, Φώτης Κοκοσιούλης, έχοντας ζήσει για χρόνια στη Νέα Υόρκη, θέλησε να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Και τα κατάφερε! Ο χώρος βιομηχανικός με σαφείς επιρροές στη Νέα Υόρκη είναι διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα. Αυτά πάντως που θα σου τραβήξουν αμέσως την προσοχή είναι τα μεγάλα μαξιλάρια, που δημιουργούν ένα ζεστό περιβάλλον, και το τεράστιο γκράφιτι του Billy Γρυπάρη, που απεικονίζει δύο αγγέλους να ίπτανται πάνω από την πόλη.

Το πρώτο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να επιλέξεις τη βάση που θες, ανάμεσα στις πέντε που υπάρχουν (βουτύρου με βανίλια και μπισκότο, σοκολάτας, κλασική, φέτας και πορτοκαλιού). Στη συνέχεια, αυτό που χρειάζεσαι είναι μεγάλη φαντασία και όρεξη, καθώς καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά toppings. Εκτός από το maple syrup, θα βρεις γλυκά του κουταλιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής, σπιτικές μαρμελάδες, πραλίνα, γιαούρτι, παγωτό, φυστικοβούτυρο, φέτα, αυγό μάτι, μπέικον και άπειρα άλλα υλικά, με τα οποία θα συνθέσεις το δικό σου γλυκό ή αλμυρό pancake.

Όσο για τις θερμίδες μην νοιάζεσαι και πολύ, μιας και τα pancakes του Μελινικόν έχουν πολύ λιγότερες λιπαρές ύλες από τα αυθεντικά.

Τα pancakes μπορείς να τα απολαύσεις είτε στο χώρο του Μελινικόν, ή να τα πάρεις μαζί σου για το σπίτι ή το γραφείο, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και υπηρεσία delivery.