Ελληνικές μυρωδιές και γεύσεις στα Εξάρχεια, σε έναν όμορφο χώρο, που κάποτε στέγαζε σχολείο.

Εδώ μέχρι τις αρχές του 1980 στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο της Καλλιδρομίου, το οποίο έδωσε τη θέση του στο μεζεδοπωλείο «Άμα λάχει στης Νεφέλης», με την κουζίνα να αντικαθιστά τον μαυροπίνακα. Στο κάτω μέρος του οικήματος, θα βρεις και το γαλλικό μπιστρό «Άμα λάχει στης Βιολέτ».

Ο μεγάλος, καταπράσινος κήπος με τις λεμονιές, τις νερατζιές και τις πέργκολες είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι. Αλλά και ο εσωτερικός χώρος θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές, καθώς η σάλα διατηρεί την αυθεντικότητα του σχολείου. 

Το πρωί το «Άμα λάχει» λειτουργεί ως παραδοσιακό καφενείο και το μεσημεράκι σειρά παίρνουν οι νόστιμοι μεζέδες... Καπνιστή μελιτζάνα πάνω σε ψητή πίτα σερβιρισμένη με πλούσιο γαλοτύρι Τρικάλων, χορτοκεφτέδες, τηγανητό πιλάφι με καλαμαράκια, πλοκάμι χταποδιού, πρασοτηγανιά κρασάτη,  κριθαρότο με γαρίδες, φέτα, φρέσκια ντομάτα και άρωμα μαστίχας, ποικιλίες κρεατικών και υπέροχες σαλάτες είναι μόνο λίγα από αυτά που θα βρεις στο μενού.

Η Νεφέλη θα σου χαρίσει όμορφες γεύσεις με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, διαλεγμένα αποστάγματα και ποικιλία από ελληνικές μπύρες.