Στην περιοχή της Καστέλλας, ακριβώς πάνω από το Μικρολίμανο δεσπόζει η ιταλική trattoria Tony Bonanno. 

Περιβάλλον βγαλμένο από κινηματογραφικό πλατό. Θυμίζει μαγαζί από την «little» Italy της N.Y. Τα γήινα χρώματα, τα χαρακτηριστικά κάδρα, ο φωτισμός δημιουργούν ατμόσφαιρα με άρωμα μεσοπολέμου.

Το Tony Bonanno ανήκει στην  κατηγορία των μαγαζιών με ιταλική κουζίνα. Οι συνταγές του είναι επηρεασμένες από τις περιοχές της Κάτω Ιταλίας, τη Σικελία, το Παλέρμο, τη Νάπολη. Περιοχές που έβγαλαν τους πιο  «διάσημους» μαφιόζους, οι οποίοι έκαναν μεγάλη καριέρα στις ΗΠΑ. Μαζί με την παράνομη δράση τους έγινε διάσημη και η κουζίνα των γιαγιάδων και των μαμάδων τους. 

Cozze «Casa Bonanno» η ονομασία των αχνιστών μυδιών με σος από ξίδι και sambuca. Τα ναπολιτάνικα πιτάκια είναι με ρικότα, σάλτσα ραφινέ και αρωματικά βότανα. Ακολουθούν ένα σπαγγέτι με καραβίδα και παπαρδέλες με μανιτάρια. Οι μπαβέτες γίνονται με αχινό, γαρίδες και σάλτσα Martini dry. Bistecca di vitello al Marsala είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος με σάλτσα από κρασί Μαρσάλα. Tagliata di manzo, ψιλοκομμένο φιλέτο κόντρα μοσχαριού με σάλτσα από ξίδι μπαλσάμικο και λεμόνι. Στην κουζίνα του βασικό ρόλο παίζει το ελαιόλαδο και όχι οι κρέμες.

H trattoria Tony Bonanno προτείνεται και απο τον οδηγό Michelin!

Info: Ανοιχτά καθημερινά, μόνο βράδυ. Κυριακή από το μεσημέρι