Ποιος δεν αγαπάει τις χειροποίητες πίτες, που μυρίζουν… μαμά; Οι «πίτες της Σοφίας» είναι εδώ για έντονες γευστικές συγκινήσεις, με τις πίτες στο επίκεντρο!

Η «Σοφία» δεν είναι άλλη από τη μαμά του Δημήτρη και της Ματίνας, των δύο αδερφών που με πολύ μεράκι και κέφι έφτιαξαν αυτό το όμορφο μαγαζί στο Παλαιό Φάληρο. Το μαγαζί το εμπνεύστηκαν απο τις παιδικές τους αναμνήσεις και την καταγωγή τους, τα Κρανιά Γρεβενών(Μετσόβου), απο τις παιδικές τους αναμνήσεις και την καταγωγή τους, τα Κρανιά Γρεβενών (Μετσόβου), την πρωτεύουσα της ελληνικής πίτας.

Πιστοί στην παράδοση, καθημερινά ανοίγουν χειροποίητο φύλλο, το οποίο γεμίζουν με τα πιο αγνά υλικά. Όπως θα διαπιστώσεις, ο Δημήτρης και η Ματίνα δεν φοβούνται τους γευστικούς πειραματισμούς. 

Τις πίτες μπορείς να τις απολαύσεις είτε σε κομμάτι, είτε να αγοράσεις ολόκληρο ταψί ψημένο ή άψητο. Είτε πάρεις μια πίτα στο χέρι, είτε κάτσεις στο μαγαζί, η απόλαυση είναι εγγυημένη. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αποφασίσεις ποια πίτα θα αγοράσεις. 

Στις σπεσιαλιτέ συγκαταλέγονται η σπανακοχορτόπιτα, η κιμαδόπιτα, η μανιταρόπιτα, η τάρτα μυρωδικών, η γαλατόπιτα, η σοκολατόπιτα και τα στριφτάρια  λευκής πραλίνας με αμύγδαλα.

Info: Καθημερινά 7:30 π.μ. - 12:00 π.μ.