Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη.

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σκυρόδεμα και την αστικοποίηση σημαίνει ότι η ύπαρξή μας πραγματώνεται πλέον σε μια σειρά σύνθετων δικτύων που υπερβαίνουν τη διχοτομία αστικού / υπαίθριου: υπερβαίνουν τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα. Κανένας τόπος στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες και επιπτώσεις της νεωτερικότητας και της αστικοποίησης.   Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της "παγκόσμιας αυθεντικότητας": νέες ίνες σε έναν διάχυτο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου.  

Η έκθεση συγκεντρώνει σύγχρονους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, μελετητές και στοχαστές του αστικού χώρου από την Ελλάδα, τη Λετονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία οι οποίοι θα επιχειρήσουν να πραγματευτούν, να διερευνήσουν ή να συγκρουστούν με την άποψη-θεώρηση του κόσμου ως μίας αέναης αστικής οντότητας.  

Μέσα από τα παράλληλα workshop θα διερευνηθεί η φύση της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ με σκοπό την εμπλοκή του κοινού σε τεχνητές διαδικασίες οι οποίες θέτουν ερωτήματα πάνω στον μεταβαλλόμενο αστικό κόσμο και τα παγκόσμια δίκτυα των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος. Αποτελέσματα των workshop, όπως αντικείμενα, βίντεο, κείμενα, ήχοι θα εκτεθούν μαζί με τα μόνιμα εκθέματα. 

Info: Δευτ. - Σαβ.: 12 το μεσημέρι- 9 μ.μ. 21.00, Κυρ.: 12 το μεσημέρι- 7 μ.μ. (από 19/02 έως 14/03 )